A TANÁCSADÁSRÓL CSAK FÉRFIAKNAK!

Gyakran panaszkodnak a női kliensek, hogy a férjük számára az egyik szitokszó a pszichológus, vagy házassági tanácsadó. Tudom, a férfiak nem szeretik a sok dumát, kiteregetni a szennyest és órákon át rágni egy már rég lerágott csontot, vagyis a kapcsoltukban felmerült problémákat. Ezt meg tudom érteni, hisz ez borzasztó fárasztó dolog. Én sem szeretnék újra meg újra ugyanarról a dologról beszélni, amivel kapcsolatban évek óta nem tudunk dűlőre jutni. Csakhogy! A tanácsadás során a problémákat együtt, közös erővel oldják meg a felek, a későbbiek során senki nem érez késztetést, hogy újra előhozakodjon a múlt eseményeivel, és a jövőben képessé válnak kezelni a felmerülő nehézségeket.

Párkapcsolati tanácsadóként látom, tapasztalom, micsoda kövek gördülnek le a férfiak szívéről, amikor végül mégis eljönnek, beszélgetünk és megnyílnak. Micsoda könnyebbség ez nekik is, nem csak a nők számára jelent megnyugvást. Hiszen a férfiak is éreznek, érzékenyek, csak a társadalom elvárja tőlük, hogy tartsák magukat, mert mégis ők a férfiak. Nincs ezzel semmi baj.

Azzal viszont van baj, ha a párkapcsolatuk az évek során háborús övezetté válik, vagy annyira elhidegülnek egymástól, hogy szinte csak a napi intézni valókat beszélik meg egymással és mégsem tesznek semmit. A bátortalanság, dacosság jegyében hagynak mindent, akár 5-10-20-30 évet is elúszni. Egy biztos: MAGÁTÓL SEMMI NEM FOG TÖRTÉNNI! TENNI KELL VALAMIT!

Egy férfinak is szüksége van a szeretetre, annak kifejezésére, arra, hogy igazán férfinak tekintsék otthon, egyszerinek és megismételhetetlennek ismerjék el. Kell a különlegesség érzése nem máshonnan, otthonról, a feleségtől. Egy elhidegült kapcsolatban egy férfi sem érzi jól magát. A férfinak ugyanúgy 100%-os felelőssége van a kapcsolat megromlásában, mint a nőnek. Tessék ezt felismerni és belátni! Tehát a kapcsolat helyreállításában is szerepet kell vállalni. 100%-os szerepet!

A tanácsadás során a probléma feltárását követően tudást, ismeretet adunk a pároknak önmagukról, kapcsolatuk dinamikájáról. A tanácsadó soha nem ítélkezik, nem mond véleményt, a felek maguk jutnak el bizonyos következtetésekre a hallottak, elmondottak alapján. Mindez kézzel fogható eszközök segítségével történik, kifejezetten logikusan felépített módszertan alapján haladunk lépésről-lépésre, figyelembe véve az egyéni és páros fejlődési lehetőségeket.

A TANÁCSADÁSRÓL CSAK FÉRFIAKNAK!
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük