Elismerés és bátorítás a párkapcsolatban

Az eredeti cikk megjelent a Biatorbágyi Körkép 2020. novemberi számában.

Figyeljük meg a jó barátságokat! A felek újra és újra biztosítják egymást tetteken, szavakon keresztül arról, hogy számíthatnak egymásra. A barátoknak nem okoz gondot dicsérni, elismerni egymás érdemeit. A párkapcsolatban is szükségünk van az elismerésre. Vegyük észre és adjuk a társunk tudtára erényeit, akár a külsejére és a belső tulajdonságaira vonatkozóan is. Kedvességgel, gyengédséggel, hálával, szerelmi vallomásokkal fűszerezzük be a mindennapokat.

Hiszen mindenkinek jólesik pozitív megerősítéseket hallani, az elismerés éltető erővel hat ránk.

Legyünk azonban óvatosak az elismeréssel, mert az üres frázisokon mindenki átlát. Legyen az elismerés tartalmas és főként igaz.
Kifejezhetjük elismerésünket úgy is, hogy éveken keresztül ismételgetjük: „Ügyes vagy!” Még ha őszintén gondoljuk is, megszokássá válik, kiüresedik, amennyiben szinte minden esetben ezt a kifejezést használjuk. Ezért inkább legyünk kreatívak, fejtsük ki részletesebben, hogy mire gondolunk: „Felnézek rád, amiért ilyen tökéletesen oldottad meg ezt a nehéz helyzetet!”
Ettől a társunk büszkén ki fogja magát húzni, és belül a lelkét simogatja a pozitív megerősítés. Nem vagyunk igazán hozzászokva a dicsérethez, ezért sokan nem is tudnak vele mit kezdeni, nem tudnak rá reagálni, de ettől még jótékonyan hat.

Bátorítva lenni szintén jó érzés!

Társunk bátorítása is segítséget jelenthet számára abban, hogy a benne rejlő értékeket kiaknázzuk; biztassuk egy lépés megtételére, amelyben még bizonytalankodik. Azonban vigyázzunk, hogy a bátorítás ne forduljon át kéretlen tanácsadásba. Társunk megerősödik abban, hogy jó irányba halad, hisz bátorító szavaink erről tesznek tanúbizonyságot. Ilyenkor szeretve érzi magát. Adjuk meg társunknak azt az örömöt, hogy szeretve érezhesse magát a párkapcsolatában. Ugyanis biztosra vehetjük, hogy amennyire
elégedett a társunk, annyira leszünk elégedettek mi is.

Ehhez azonban fontos figyelnünk arra, hogy csakis olyan dologban bátorítsuk a társunkat, amelyhez kedvet érez. Ne találjunk ki dolgokat, és ne bátorítsuk olyan dolgokra, amelyeket mi gondolunk, hogy neki kellene csinálnia. Irányítsuk figyelmünket a társunkra, és vegyük észre, hogy milyen tervei, céljai lehetnek, érezzük át a helyzetét, és ezek kapcsán ragadjunk meg területeket, amelyekben erősíthetjük az elhatározásaiban. Ha például fogyókúrára biztatjuk a társunkat, de ő a jelét sem adta eddig annak, hogy szeretne diétázni, a bátorításra való törekvésünk csúnya véget érhet, hisz ezt bírálatként, tőlünk érkező elvárásként élheti meg. Ebben az esetben pont ellentétes eredményt fogunk elérni, hisz ezt ő szeretetlenségnek fogja megélni, megjegyzem, jogosan. A bátorítás szárnyakat ad az embernek.

Elismerésre, bátorításra fel, mert szeretve lenni jó!

forrás: Biatorbágyi Körkép, 2020. november

Elismerés és bátorítás a párkapcsolatban

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

Asztrológiai elemzés

Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.