GYERMEKVÁLLALÁSRA KÉSZÜLVE

Minden párkapcsolatban eljön a pillanat, amikor kapcsolatunk beteljesüléseként közös gyermeket szeretnénk. Tegyük fel a „projekt” sikeres, áldott állapotba kerülünk. Mi történik ekkor a kapcsolat dinamikájában? Minden változatlanul úgy működik, ahogy korábban? Nem, nem fog semmi sem úgy működni. Azt is mondhatnám, hogy fenekestül felfordul az életünk.

De ez egyáltalán nem baj. Sőt! Egy másik minőségbe lépünk, és erre okos dolog idejében gondolni, felkészülni, tudatossá válni a kérdésben.

Az igazi mélyvíz a szülés utáni események sorozatával kezdődik. Az első hónapok a kis édes jövevényünkkel teljesen kiszakítanak bennünket jól megszokott komfortos életünkből. Főként az első szülés után, – de később sem kizárt, – azt sem tudjuk, mihez kezdjünk, ha sír a baba, ha nem alszik, ha épp nem büfizik, ha nem kakil rendszeresen, vagy egész nap csak aludna, mert akkor biztos nem eszik eleget és egyébként is kiszárad. Később pedig azon aggódunk, hogy vajon megfelelően fejlődik-e gyermekünk, időben csinál-e ezt-azt, vagy épp kellő mennyiséget eszik-e, és az elég tápláló-e számára. Amikor épp nem aggódunk, akkor csupán egész nap képesek lennénk gyönyörködni babánkban, abban az édes földre szállt csodában, aki ésszel felfoghatatlan módon bennünk fejlődött, növekedett 9 hónapon át. A lényeg, hogy a figyelmünket szinte 100%-ban szerelmünk gyümölcsére irányítjuk.

Miközben elveszünk valós, és/vagy képzelt félelmeinkben, és a babázás örömeiben, ne feledkezzünk el arról, hogy van egy másik szereplő is a játékban, a társunk, férjünk, akinek igényei mit sem változtak az elmúlt hónapok során. Ugyanúgy szeretné azt a figyelmet és szeretetet megkapni, amit eddig. Ő sem testében, sem lelkében nem éli meg olyan mélységben azokat a változásokat, amelyeken mi keresztülmentünk. Ezt egész egyszerűen tudomásul kell vennünk.

Viszont társunknak is tudatosítania kell magában, hogy ez egy átmeneti helyzet és ebben a megváltozott légkörben kicsit másként kell hozzánk állnia, még több szeretettel, elfogadással és türelemmel.

Nekünk, nőknek viszont azt kell szem előtt tartanunk, hogy a megváltozott helyzet ellenére a férjünknek  szüksége van ránk, a nőre, barátra és nem elsősorban az anyára. Ez a nőiség csodája, egy személyben hordozni, több személyiséget, a színes, tetszetős, vonzó, okos nőt és az odaadó anyát, háziasszonyt.

Milyen nehézségeket hordozhat a gyermekvállalás a párkapcsolatokban?

  • Testi változásokhoz való igazodás
  • Lelki változások
  • Fontossági sorrend
  • Időhiány
  • Megnőnek a pénzügyi terhek
  • Intimitás hiánya
  • Spontaneitás teljes elvesztése
  • Gyermeknevelési kérdésekben való nézet különbségek
  • Teljes rendelkezésre állás napi 24 órában

 

Némi tudatossággal, felkészüléssel, vagy akár külső segítség bevonásával azonban ezeken a problémákon át lehet lendülni és a párkapcsolatot, – ha nem is lesz többé a régi, mert a baba érkezésével a kapcsolat dinamikája alapvetően és végérvényesen megváltozott, – de újjáépíthetjük, a korábbihoz hasonló boldog párként élhetünk immáron családban.

GYERMEKVÁLLALÁSRA KÉSZÜLVE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

Asztrológiai elemzés

Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.