Hogyan válasszunk társat?

Az eredeti cikk megjelent a Biatorbágyi Körkép 2021. márciusi számában.

Sokszor felkészületlenül vágunk bele egy házasságba vagy együttélésbe, lazán megvonva a vállunkat, mondván: „Legfeljebb elválnak útjaink.” Ez nagyon gyakori jelenség. Pedig életünk egyik legmeghatározóbb döntéséről beszélünk. Aki közös életet kezd a társával, vagy házasságot köt, célszerű biztosnak lennie magában.

Amint egy tartós kapcsolat, illetve házasság irányába kacsintgatunk, feltétlenül figyelembe kell vennünk néhány alapvető szempontot, amelyek a kapcsolat alapjainak szilárddá tételéről szólnak.

Rendben vagyunk önmagunkkal?

Azt jelenti, hogy az önismeret útján haladva elég élesen látjuk, mire vágyunk, hol vannak a határaink, és mi a célja az életünknek. Természetesen másként teszi ezt a tudatosítást egy húszas éveit taposó fiatal és másként egy negyven feletti vagy akár idősebb ember. Egyben azonban egyeznek: mindketten tapasztalatot gyűjtenek, változnak, és bölcsebbé válnak.

Rendben vagyunk a saját múltunkkal?

Gyakori a házasságok létrejötte csupán annak apropóján, hogy az illető valamilyen feldolgozatlan sérelem következtében menekül a származási családjától. Vagy éppen ellenkezőleg: nem tud egészséges formában leválni a szüleiről. Korábbi partnerkapcsolatok is idesorolhatók, mert előfordulhat, hogy egy be nem teljesült szerelem kapcsán ért bennünket a trauma, amely az idők folyamán leginkább a tudatalattinkba ágyazódott. A tudatalattinkba rejtett érzéseink, sérüléseink azonban törvényszerűen utat törnek
maguknak valamilyen formában. Ezek lehetnek valamiféle zavaró, már-már elviselhetetlen viselkedésminták vagy akár betegségek, testi tünetek, amelyek generációról generációra adódnak tovább valamilyen formában. Mind azt a funkciót töltik be, azzal a céllal jelennek meg az életünkben, hogy figyelmeztessenek: ki kell lépnünk a kényelmes komfortból, és változtassunk, így teret adva saját fejlődésünknek.

Rendben vagyunk a társunk múltjával?

Ez nem jelent mást, mint hogy lelkünkből képesek vagyunk ítélkezés és elutasítás nélkül tekinteni társunk szüleire, múltjára, korábbi kapcsolatára, az abból származó gyermekekre stb.

Az egyéni célok fontossága

Közös életünk során, mivel individuumok vagyunk, egyéni útvonalat is bejárunk. Ennek tisztánlátása, felvállalása és összehangolása társunk céljaival, akár a közös céljainkkal bizony elég erős kihívás, de fontos. Akinek nincsenek céljai, az előbb-utóbb azon kapja magát, hogy elégedetlen az életével, vagy épp a társa életét éli, ami újfent problémák forrásává válhat.

Közös célok kitűzése

Mindig legyenek közösen meghozott döntéseink a jövőre vonatkozóan, és ezek közül is legyenek rövid, közép- és hosszú távúak. Választásunk tehát ne csupán múló hangulat kérdése legyen, hanem mély érzelmeken alapuló, ugyanakkor átgondolt döntés.

forrás: Biatorbágyi Körkép, 2021. március

Hogyan válasszunk társat?

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

Asztrológiai elemzés

Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.