A komfortzóna vége – Az élet kezdete?

Mi az a komfortzóna? A komfortzóna az a terület, amelyen belül maradva kényelmesen érezzük magunkat különösebb erőfeszítés nélkül. Az emberek nagy többsége hajlamos az életét a komfortzónáján belül maradva leélni. Miért?

Mert a komfortzóna:

 • biztonságos
 • kényelmes
 • megszokott
 • semmilyen újdonságot nem hordoz
 • minden rutinszerű
 • minden ismerős

Változásra, fejlődésre azonban szükség van, mert az, és csakis az visz előre. Nem lehetünk sikeresek semmiben, ha nem vállalunk kockázatot, de akkor sem, ha miközben a szárnyainkat próbálgatjuk  nem hibázunk. A próbálkozások hoznak pozitív és negatív tapasztalatokat, amelyek tanulást, eredményt produkálnak.

A házasságban és párkapcsolatban is szükség van a megújulásra. Miért? Mert egy kapcsolatban soha nem két állandó, változatlan személyiség vesz részt. A pár tagjai időről-időre, élethelyzettől, feladattól, hajtóerőtől függően változnak, és ha ehhez a változáshoz bármely fél nem tud kellően idomulni, elkezdődnek a bajok.

Vetítsük csak le a komfortzóna előbb felsorolt ismérveit a párkapcsolatunkra:

 • Biztonságos

Lássuk be, a biztonság érzésére alapvetően szükségünk van, tehát ennek örülünk.

 • Kényelmes

A kényelem kellemes a párkapcsolatban is, azonban a boldog párkapcsolat szempontjából nem lehet szempont a kényelmünk. Igen, olyan dolgokat is tennünk kell, amelyek nem „kényelmesek”, viszont nagyon nagy élményt nyújtanak.

 • Megszokott

A megszokottság a spontaneitás ellentéte. A spontaneitás viszont a szenvedély tüzének a gyújtólángja, így hát kimondhatjuk, hogy a megszokottság egyenlő a szenvedély megszűnésével.

 • Semmilyen újdonságot nem hordoz

Vigyáznunk kell ezzel is, hiszen az újdonságnak a párkapcsolatban rendkívül nagy szerepe van. Egyrészt az visz előre: a közös, új célok az életünk bármely szakaszában, még nyugdíjas korban is. Másrészt az új mindig más energiákat hordoz magában. Erre az energiára pedig mindenkinek óriási szüksége van, még ha nem is tudja ezt magáról. Tipikus tünet például, ha valaki nem meri az új célokat kitűzni, megjelenik a kényszeres takarítási vágy, vagy valamilyen pótcselekvés.

 • minden rutinszerű

A legtöbb párkapcsolatnak ez a halála. Az ismerkedés, együtt járás, izgalmas esküvő és nászút után beleszokunk a szürke hétköznapok még szürkébb világába…..jön az első gyerek, aztán a következő, semmi nem a régi, nincs idő egymásra, sem magunkra, csak a túlélésért küzdünk.

 • minden ismerős

Hova lett a titokzatosság, az izgalom, a spontaneitás, az erotika?

A komfortzónánkból való kilépéssel: a félelmeink leküzdésével, a magunkba vetett hitünk megerősítésével, önmagunkról alkotott képünk mélyebben történő megismerésével, álmok, célok kitűzésével, bátorsággal a párkapcsolatunk / házasságunk is boldogabbá tehető.

Ugye Ön sem szeretne unalmas, rutinszerű, átlagos, félelemmel, elfojtásokkal teli kapcsolatban élni?

„Az élet ott kezdődik, ahol a komfortzónánk véget ér” (Neale Donald Walsh).

Sosem késő elkezdeni élni! A döntés az Ön kezében van…..

KOMFORTZÓNA
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

Asztrológiai elemzés

Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.