Kamasz lett a gyerekünk!

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Annyira ismerjük már ezt a mondást, hogy szinte komolyan se vesszük. Mindaddig, amíg szülőként a saját bőrünkön is elkezdjük tapasztalni…. És ez bizony konfliktus forrásává válik a párkapcsolatunkban.

Kamasz, kajla, olykor flegma gyerekünkre nézve elhalványulnak azok az emlékeink, amikor még bármit mondtunk neki, itta minden szavunkat. Most egy mindennek ellentmondó, lázadó, „csakazértis” megcsinálom gyereket látunk, ne adj’Isten, ha még több gyerekünk is van, akkor hatványozottan élhetjük meg a nehézségeket. A konfliktusaink száma növekszik, úgy érezzük, hogy kicsúszik a kezeink közül az irányítás, ha nem fogjuk szorosabbra gyeplőt.

Az ülések során megismerkedünk a szülő-gyerek kapcsolat dinamikáival annak érdekében, hogy a jövőben tudatosabban legyünk jelen a saját életünkben, kapcsolatainkban.

 • Megértjük, hogy működik ebben az életkorban a gyerek, mi a különbség a kisgyerek és az identitására ébredő kamasz között.
 • Megtanuljuk kezelni a konfliktusokat mind a gyerekkel, mind a házastársunkkal, mert gyakori, hogy két szülő tökéletesen jól van egymással, de amint képbe jön a gyerek, képesek egymás torkának ugrani.
 • Megtanulunk egy újfajta kommunikációt alkalmazni a gyerekünkkel.

A gyerekeinket a kamaszkorig van módunk nevelni. Amennyiben bármit elmulasztottunk ez idő beállta előtt, sajnos behozni a lemaradást ekkor már nincsen módunk. A kamaszkor nem napra pontosan 14 éves korban áll be, egyre gyakrabban már jóval előbb jelentkeznek „tünetek”. Ekkor lehúzzák a rolót és teljes átalakítás zajlik le idegrendszeri, testi és lelki szinteken is egyaránt.

Szülőként erre az időszakra csak tudatosan tudunk felkészülni, és mindvégig kitartóan, következetesen, de mégis rugalmasan, türelemmel, alkalmazkodva a változásokhoz állhatunk hozzá. Amennyire nekünk rossz, olyan rossz a kamaszunknak is. Vagy még rosszabb….

Tegyük hát elviselhetőbbé ezt a pár évet mind a magunk, mind gyermekünk számára.


Amennyiben kérdésed merülne fel a leírtakkal kapcsolatban, vagy szeretnél tanácsadáson részt venni, szívesen állok rendelkezésedre. Kérlek, küldd el az alábbi űrlapot kitöltve és igyekszem mielőbb kimerítő válasszal szolgálni.

Elérhetőségeim:

  Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót.

  fotó: freepik.com

  ÚJ! ÚJ! ÚJ!

  Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
  a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

  Asztrológiai elemzés

  Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
  Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
  ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.