KINEK VAN IGAZA?

Az EGYSÉGBEN nem léteznek harcok, mert a feleknek KÖZÖS ÉRDEKEIK, CÉLJAIK VANNAK. KONFLIKTUS ESETÉN a felek egymás szempontjait meghallgatva, figyelembe véve, egymás érzelmeit átérezve CÉLUL a PROBLÉMÁS HELYZET MEGOLDÁSÁT TŰZIK KI MAGUK ELÉ. Így válik elhanyagolható szemponttá, hogy kinek van igaza az adott helyzetben. Az egységben tehát a mindent elsöprő elsődlegesen érvényesülő szempont a KAPCSOLAT ÉPÍTÉSE, EGYMÁS (MEG)TANULÁSA.

Láttunk már olyan esetet, amikor a pár egyik tagja kiállhatatlanul dirigál a másiknak, mindig kritizálva a társát, ugye? Olyan esettel találkoztunk-e már az ismeretségi körünkben, hogy az egyiknek mindig határozott véleménye van a világ összes dolgával kapcsolatban, és ha esetleg a társa másképp gondolkozik, mint ő, akkor hatalmas veszekedést tud a legegyszerűbb helyzetből is kerekíteni?

Mindenki arra törekszik, hogy szeressék, s hogy szerethessen.  Az ember, amikor bírálják, ítélkeznek felette, pont a SZERETETLENSÉGET ÉLI MEG. A kritizáló, vagdalkozó fél nem gondol bele abba, hogy ezzel a viselkedéssel tartós, elmélyülő sebeket ejt a társa lelkén. Nem látja át, hogy amit tesz, nem más, mint lassú, módszeres, de biztos kiirtása a legszebb érzelemnek, a szerelemnek és szeretetnek. Miért nem látja ezt? Mert számára az egyetlen és legfelsőbb fontossági sorrend létezik: NEKI VAN IGAZA. Bármi áron a szó szoros értelmében. Az ár azonban a SAJÁT PÁRKAPCSOLATA (párostul, családostul, gyerekestül….). Így ezeknek a játszmáknak nincsen nyertese, csak VESZTESE lehet.

Ezek a viselkedésformák azonban nagyon mélyen gyökereznek, nagy szerepe van a gyerekkornak ebben. Ebből következően nem lehet csak úgy kiirtani, megváltoztatni. Azonban TUDATOSSÁGGAL, ÖNISMERETTEL, tehát önmagunk fejlesztésével sokat változhatunk.

Hogyan?

  • ide kapcsolódó irodalom bevonásával
  • előadások
  • párkapcsolati tanácsadás (coaching)
  • tanfolyamok

Bátorítok mindenkit, aki a cikk olvasása közben magára ismert kezdjen el dolgozni magán, mert az ÉBREDÉS az első lépés a FEJLŐDÉSHEZ VEZETŐ ÚTON. Aki pedig a párjára ismert is segíthet a társán ugyanezekkel az eszközökkel, a lényeg, hogy együtt menjenek előadásra, együtt olvassanak, beszélgessenek a hallottakról, olvasottakról, mert ez is egymás épülésében támogatja őket.

„Akiben van akarat és elhatározás, azt a sors vezeti, akiben nincs, azt sodorja.”

KINEK VAN IGAZA?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ÚJ! ÚJ! ÚJ!

Asztrológiai elemzéssel bővítettem szolgáltatásaimat,
a mélyrehatóbb és alaposabb lelki fejlődésetek érdekében.

Asztrológiai elemzés

Minél több szempontból látsz rá a saját működésedre, annál nagyobb a siker a tudatosság és önismeret terén.
Egyedülálló a módszer, mert mind a párkapcsolati tanácsadást, mind a családállítást az asztrológiai elemzésre építem fel,
ez segíti a közös munkánk hatékonyságát, sikerességét, mert az elemzés segítségével direktben a gyenge pontra van módunk fókuszálni.